Book_CollageSommaren är en tid för njutning, avkoppling och återhämtning. Dessa ord kan naturligtvis ha olika innebörd för olika personer, men de allra best essay writing service uk flesta av oss håller nog med om att en lugn stund i hängmatbuy cheap essay pretty wifestan med en god bok uppfyller alla kraven för att vara just detta. Kanske orkar man inte ta tag i allt för tunga verk från den litteraturhistoriska skatten utan söker istället något, som förvisso är allt steps to writing an essay det som nämnts ovan, men som samtidigt är underhållande och lättsmält.

Ett tips är att ta sig an någon av de klassiska svenska deckarförfattarna som banade vägen för genrens framgång. Kanske kan Sjöwall/ Wahlöös klassiska deckare ”Mannen på balkongen” locka eller varför inte Maria Langs ”Mördaren ljuger inte ensam”. Båda dessa böcker är gamla hederliga polisromaner som utspelar sig under en svunnen tid. Det är inte bara samhällsbeskrivningarna som skiljer sig från moderna deckare, inte heller brotten är fullt lika fantasifulla eller brutala utan bottnar istället ofta i write me an essay psykologiska motiv. Istället präglas de här böckerna av sin trogenhet till verkligheten, historierna har obuy cheap essay pretty wifesfta inspirerats av verkliga händelser. Så är till exempel fallet med ”Mannen på balkongen”, där historien bär många likheter med de händelser som involverade seriemördaren John Ingvar Lönngren på sent 50-tal.

Vill man däremot ha något mer modernt och nutida att läsa kan deckarduon Lars Kepler rekommenderas. Bakom pseudonymen Kepler döljer sig ett gift författarpar som börjat skriva deckare tillsammans. Alla deras böcker håller mycket hög klass och är mycket läsvärda. Förslagsvis läser man dem i kronologisk ordning eftersom huvudpersonen, polisen Joona Linna, och berättelsen om hans liv är återkommande i alla böckerna. Den första boken i serien är ”Hypnotisören”. Här ställs kommissarie Linna mot en ondskefull mördare vars mål är att utplåna en hel familj. Två av barnen undkommer dock och för att skydda dem tvingas polisen ta hjälp av en, mycket motvillig, hypnotisör.

Deckare måste inte heller nödvändigtvis vara svenska. Det finns en uppsjö av utmärkta utländska deckare som är väl värda att ägna en stund. Elly Griffiths är en brittisk deckarförfattare som med sin serie om Ruth Galloway blivit mycket populär. Ruth är arkeolog och benexpert och det är på grund av denna expertis som hon i ”Flickan under jorden” först ombeds assistera polisen i deras utredningar. Man har nämligen hittat ett skelett på ensligt belägen mark och man misstänker att de kan tillhöra den försvunna flickan Lucy Downey. Naturligtvis hamnar Ruth i trubbel och det hela utvecklas till en riktigt nervkittlande och otäck historia. En annan brittisk författare, som dock är bosatt i Kanada, är write my essay online Peter Robinson. Han har blivit en av de riktigt stora författarna inom deckargenren. I den senaste av hans deckare som utgivits på svenska möter vi återigen de två poliserna Alan Banks och Annie Cabbot. Storyn i boken, som heter ”Revolutionens barn” kretsar kring en enstörings död. För att vara en person som valt att leva så avskilt från samhället har han en del märkliga kontakter. När dessa undersöks upptäcker man många mörka hemligheter från långt tillbaka i tiden.