I dagens samhälle lever vi under ständig stress. Det finns knappt någon ledighet längre, med teknikens framsteg förväntas vi vara tillgängliga hela tiden. Därför blir det ännu viktigare att ta vara på de stunder av avkoppling som ges. Att läsa är det perfekta sättet att fly verkligheten en stund, att låta sig uppslukas av en annan värld och glömma problem, stress och bekymmer. Ta dig tiden att ägna dig åt en bok, det finns många världar och fantastiska historier att upptäcka. Här do my essay mailorder brideföljer tips på några riktigt bra läsupplevelser.

”Boken om Joe” är Jonathan Toppers tredje roman och handlar som titeln antyder om Joe. Joe har gjort sig en förmögenhet på en roman som handlar om hans uppväxt och därmed alla som fanns i den och deras hemligheter. Så när han tvingas återvända till hemstaden mottas han inte direkt med öppna armar. Detta är en smart och rolig bok som alla kan känna igen sig i.

”Steglitsan” är Donna Tartts tredje bok som varit häftigt efterlängtad av hennes fans. Hennes böcker utkommer med långa mellanrum men är värda väntan. Detta drama om en ung pojke och hans familj lämnar ingen oberörd.
do my essay mailorder bride
”Förr eller senare exploderar jag” beskriver den osannolika vänskapen och sedermera kärleken mellan de två cancersjuka ungdomarna Hazel och Augustus. Det är en mycket stark berättelse som med fördel kan läsas av både ungdomar och vuxna.

360px-Libri_books2

”Stoner” av John Williams gavs ut redan 1965 men såldes endast i ett fåtal exemplar och glömdes sedan bort. Nu, nästan 50 år senare, har romanen plötsligt blivit uppmärksammad och var en av förra årets stora boksnackisar. Berättelsen är lågmäld och handlar om en lärares relativt odramatiska liv. Det är inga stora utsvävningar som görs ändå finns det något i den här historien som fångat och fascinerat hundratusentals läsare. Det tycks finnas något där, något obeskrivbart, som gör avtryck och ser till att romanen lever vidare hos sina läsare.

Slutligen en klassiker, alla som inte läst Ernest Hemingways ” Den gamle och havet” borde se till att göra det. Det är inte för inte som detta har blivit en klassiker som stått sig i över 60 år. Handlingen är relativt enkel – det handlar om Santiago, en gammal fiskare. Fisket går dåligt och han beger sig långt ut på havs för att få fångst. Slutligen fångar han en enorm fisk som ger honom en ordentlig kamp och den gamles livsuppfattning förändras.