Författare: David Eddings
Titel: Sagan om Belgarion
År: 1982-1984
Eddings klassiska och älskade bokserie i fem delar som handlar om den lilla pojken Garions som bor i Sendarien. Berättelser tar sig form

Getting a training programmes creating provider that actually appreciates the topic is excellent. We analyze your program and directions intimately and invent essentially the most proper coursework writing service.

i Garions långväga äventyr som under resans gång även ger honom namnet Belgarion. Den magiska stenen kallad ”Aldur” är anledningen till en kamp mellan människor och gudar sedan tusentals år tillbaka och utifrån detta förs berättcheap essay writing mail order wivelsen fram i

Ones educational creating worries will probably be settled within just a fabulous simply click. The personalized creating program lets you satisfy ones own composition submitter on-time essay writer service.

en spännande och äventyrlig form.

Författare: David Eddings
Titel: Sagan om Mallorea
År: 1987-1991
Det här är fortsättningen på Eddings första bokserie Sagan om Belgarion. I denna berättelse är Belgarion kung av Riva i Västerhavet och dennes son blir bortrövad. Jakten på att finna den förlorade sonen sätts igång och den pågår över hela Österhavet till Mallorea-kontinenten. Uncheap essay writing mail order wiveder jakten upplevs både otäcka krafter och magiska händelser.

375px-Dresden_Edition_overall

Författare: Michelle Paver
Titel: Vargbröder
År: 2004
Vargbröder är första delboken i serien som utspelar sig flera tusen år före Kristus med pojken Torak som huvudperson. Han kämpar mot det onda som också dödade hans käre far. Efter en tid i ensamhet efter faderns död hittar han en liten vargunge som han börjar prata med. Flickan Renn från vad som kallas ”Korpklanen” väljer att följa med Torak och vargungen på jakten i storskogen efter det som dödade hans far. Klassisk fantasyspänning med magik, strid och myter.

Författare: Terry Goodkind
Titel: Sanningens svärd
År: Den första delboken gavs ut 1995 (Tårarnas sten)
Terry Goodkinds spännande fantasyserie består av 12 stycken delböcker. Serien har en del brutalt innehåll och på vissa ställen filosofiskt språk, vilket gör att böckerna främst lämpar sig för vuxna läsare. Varje engelskskriven bok delas upp i två eller ibland tre böcker på svenska.
Berättelsen tar sin början i att huvudpersonen Rickard Skiffer färdats över Midland i hopp om att kunna stoppa trollkarlen Mörken Rahl. Magikern är död när de kommer fram men ett otäckt monster uppdagar sig i vad som kallas Folkets palats. Det är en strid mellan underjorden och Midland och ”Bevararen” hotar med att sätta världen i evigt mörker.

Författare: J.K. Rowling
Titel: Harry Potter och fången från Azkaban
År: 1999
Den tredje boken i serien om Harry Potter som handlar om massmördaren Sirius Blacks rymning från fängelset Azkaban. Den otäcke Sirius Black är på jakt efter Harry som han med alla medel tänker mörda. Det är nu tredje året för Harry Potter och hans vänner på skolan och de lär sig bemästra trolleriet på en ny nivå. De besöker den speciella byn Hogsmeade som är den mest spöklika platsen i landet. Den här berättelsen har ett brett men väldigt spännande och underhållande innehåll där Harry tillsammans med sina vänner lär sig hantera de otäcka Dementorerna, överlista en varulv och även ta reda på sanningen bakom massmördaren Sirius Black.