Fantasygenren är en mycket populär sådan bland fans runt om i världen. I Tv-spelsbranschen är det vanligt att fantasyböcker och filmer görs om till spel, och nu har denna trend även spridit sig till slotspelsbranschen. Är man utöver slotspel även ett fan av fantasyböcker så kan man med andra ord numera kombinera dessa båda intressen.

Fantasyböcker som blivit slots

Game of Thrones
En av de berömda fantasyböcker som numera gjorts om till ett slotspel är Game of Thrones. Den essay writer riktiga titeln för denna bokserie är egentligen A Song of Fire and Ice, men den omåttligt populära Tv-serien som är baserade på A Song of Fire and Ice heter just Game of Thrones. Detta är en av de mest framgångsrika Tv-serierna någonsin, och det är därför inte någon större överraskning att det gjorts en mängd Tv-spel baserade på serien. Nu har det alltså även kommit ett slotspel, och bakom detta står Microgaming, en av branschens ledande spelutvecklare. Designen är förstås som hämtad från Tv-serien, med ett medeltida tema och med symboler som bland annat består av de olika husens sigill, bokstäver, seriens logo, och liknande. Dessa dyker upp på de fem hjul som själva automaten består av, med tre rader vardera och 15 vinstlinjer. Självklart ingår här även en mängd bonusfunktioner i form av Wild-symbolen med dess olika fördelar, en Scatter-symbol som leder till Free Spins, samt en multiplikator. Wild-symbolen består av seriens logo, och Scatter-symbolen av ”the Iron Throne”. Är man en spelfantast som gillar Game of Thrones så är detta spel ett utmärkt val, för här får man chansen att besöka Westeros samtidigt som man kan vinna pengar.

Sagan om ringen
Game of Thrones är inte det enda slotspel baserat på en fantasybok som Microgaming ligger bakom, utan man är även de som ligger bakom Lord of the Rings. Detta är alltså ett slotspel baserat på den omåttligt populära trilogin Sagan om ringen, som ju även finns som film. Designen är här hämtad från filmerna, och bland annat dyker många av huvudkaraktärerna upp som symboler på spelhjulen. Dessa är fem till antalet med tre rader vardera, och spelet har hela 243 vinnande kombinationer. Chansen att man kammar hem en vinst är med andra ord stor i detta spel.

En hel del bonusfunktioner finns också det med i spelet som även de kan öka dina vinstchanser. Spelets Wild-symbol har som vanligt en hel del förmånliga funktioner, och närmare bestämt finns det i detta spel två sådana. En av dem har spelets logo som motiv, och har som vanligt när det gäller slotspel förmågan att kunna ersätta samtliga övriga symboler förutom Scatter-symbolen, och på så sätt skapa vinnande kombinationer. Den andra Wild-symbolen består av Saurons öga. Den kan enbart hamna på det tredje hjulet, och täcker då hela hjulet så att den fungerar som en Wild-symbol i jätteformat.

Spelets Scatter-symbol består av själva ringen, och tre eller fler av denna aktiverar Free Spins-rundan. Denna är i detta spel extra värdefull eftersom det under varje snurr dyker upp en Wild på ett av hjulen, en Wild som dessutom täcker hela hjulet och alltså fungerar som en jättewild. Detta ökar vinstchanserna något enormt, och kan på så vis resultera i mycket stora vinster.

Det bör dock noteras att spelet numera har ett antal år bakom sig, så grafikmässigt finns det helt klart bättre alternativ på marknaden. Detta stoppar dock inte Lord of the Rings från att vara ett underhållande spel, och är man ett fan av fantasygenren så är chansen därför stor att man lär gilla det.

På det stora hela är fantasyspel ett intressant inslag i casinobranschen, och fler lär vi få se. Gillar man fantasy har man därför mycket att se fram emot.