Harry Potter och de vises sten

Filmen från 2001 bygger på den första boken i J.K. Rowlings serie om Harry Potter. Den här inledande filmen handlar om Harry Potter som bor med sin fosterfamilj eftersom hans biologiska föräldrar omkommit. Han får oväntat ett brev som kommer förändra allting på ett ögonblick. Harry Potter börjar på en skola för trolldom där han snabbt märker att saker inte är som de ska… En spännande film som lyckas förmedla bokens innehåll på ett kreativt, underhållande och många gånger gastkramande sätt.

Sagan om ringen

En film baserad från den klassiska fantasyserien av Tolkien där berättelsen utgår från hoben Frodo som får en enkel men av allt att döma magisk ring av sin kusin Bilbo. Snabbt därefter får han veta att ringen kommer från trollkarlen Sauron. Sauron är en ond man som nu är på jakt efter ringen som innehåller hemska krafter, vilka han använder för att göra invånarna i Midgård till slavar. Den enda utvägen för Frodo är att se till att Sauron inte får ringen genom att förstöra den i vad som kallas ”Domedagsklyftan”. En grupp med Frodo som ledare beger sig iväg för att besegra ondskan. En otroligt äventyrlig och spännande film med fantastiska animerade och hisnande inslag.

TwilightEclipse_Theatrical_One-Sheet

Twilight sagan från 2008 är den första filmen av Stephanie Meyers hyllade novell i samma namn. Handlingen tar sin början genom att huvudpersonen Bella flyttar från Phoenix till sin pappa i den lilla byn Forks, utanför Washington. Bella förväntar sig inte något stort av det tralliga livet i det lilla samhället men börjar ganska snabbt förstå att saker inte kommer bli lika alldagliga som hon trott. Framför allt inte efter att hon träffar den mystiske men stilige Edward Cullen, en kille som inte är det minsta lik någon hon träffat innan. Han springer snabbare än ett lejon och han kan stoppa en snabbt körande bil med hans bara händer. Han är en vampyr, en odödlig vampyr, men det skrämmer inte Bella.

Bröderna Lejonhjärta

Filmen, som är baserad på älskade Astrid Lindgrens fängslande bok om de två bröderna Karl och Jonatan Lejon som återförenas i landet Nangijala efter att ha dött unga, hade premiär 1977. I filmen får vi följa bröderna, som kallar sig ”Bröderna Lejonhjärta” i deras kamp mot den hemske riddaren Tengil och hans onda soldater klädda i svart, som tagit över makten i Törnrosdalen med hjälp av draken Katla. En berättelse för barn som tar upp svåra och djupa teman i en blandad miljö av kärlek och ljus.