Det är helt klart ett vinnande koncept att bygga vidare på något som redan finns och kring något det har skapats ett intresse för. Då har det så kallade grovjobbet gjorts och folk känner till hypen, produkten eller vad det nu kan tänkas vara. Den här typen av produktlanseringar sker i stort sett inom alla typer av branscher och kategorier. Vi ser bland annat hur nätcasinon använder sig av slots med kända teman från bland annat filmer och serier. En annan påtaglig trend är också att ta fram spel från populära böcker, framför allt tydligt är detta i den senaste tidens ökade popularitet för fantasy-litteratur.

Tolkiens fantasyserie The Lord of the Rings har förutom att ha filmatiseras även blivit dataspel, TV-spel och onlinespel där man spelar direkt via nätet. Den klassiska fantasyboken återges i olika spel så som exempelvis ”Slaget vid Svarta porten” på Legos officiella webbsajt, där spelaren ställs inför en kamp mot tiden där spelaren förutom att försvara sig mot fienden måste vinna tid för att ringen ska kunna förstöras och Midgård räddas. Ett annat spel baserad på samma bok är ”Belägringen av Helms klyfta” där spelaren tvingas skydda fortet mot den grymme Urak-hai och hans armé.300px-Unico_Anello

När det gäller svensk fantasy-litteratur som återspeglats i spel kan bland annat Peter Bergtings serie ”Legenden om Morwhayle” nämnas. Till skillnad från många andra av dagens spel har den här boken skildrats i ett traditionellt brädspel där även bokens författare varit med och illustrerat bilder. Ett roligt spel där du tillsammans med dina kompisar är de avgörande spelbrickorna för hur berättelsen slutar.

Den omåttligt populära bokserien om research paper writer Harry Potter finns i spel till både PC och de allra flesta typer av konsoler såsom Nintendo, PlayStation och Xbox. Samtliga spel är ganska enkla att spela då de främst vänder sig till en yngre målgrupp.

A Song of Ice and Fire är originaltiteln på den fantasynovell som den hyllade tv-serien Game of Thrones är baserad på. Boken och tv-serien är ett klassiskt exempel på vad som nämndes överst i texten, produkter av alla slag har tagits fram efter det här vinnande konceptet där bland annat ett avancerat tv-spel lanserades 2012. Spelet är anpassat till PlayStation 3, Microsoft Windows och Xbox 360.