Kalle Anka & CO

Den sjömansklädde Kalle Anka är med sin tidigare publicering 1948 en av de äldsta serietidningarna i Sverige. Kalles karaktär i serietidningen har utvDon_Rosan_Aku_Ankkaecklats till att som oftast framställas som en problemskapande pajas som är ganska klumpig, lat och har en väldig otur.

Trouble-free and easy Native english speakers Articles with different familiar subject areas for youngsters together with Learners. Locate Dissertation Matters in The english language and even Dissertation concepts regarding Baby best essay writing service.

Han framställs också som en äventyrare eftersom han väldigt ofta hamnar i märkliga situationer på olika platser.

91:an

En riktig svensk klassiker när det gäller serietidningar, där huvudpersonen 91:an Karlsson hamnar i alla möjliga situationer som allt som oftast är skrattkramande. I serien möter man även hans kamrat 87:an (som även finns i serietidningsformat) och officeraren. Serien uppkom redan 1932 av tecknaren Rudolf Peterson.

Knasen

En amerikansk tecknad figur som kom till Sverige på 70-talet var den lata soldaten Knasen som snabbt blev en omtyckt karaktär. Knasen är uppfinningsrik när det gäller att slippa arbete och istället få sig en tupplur. Hans tjocke sergeant Schassen jagar med alla medel på Knasen, som ändå oftast lyckas komma undan. Generalen, Kockis, Nollan och fröken Fröjd är andra karaktärer som figurerar i Knasens arméstation.

Lilla Fridolf

Den här humoristiska serien om den lilla knubbiga, och av sin fru Selma hårt hållne, Fridolf Olsson är en klassiker inom svensk serietidning. 1956 publicerades de första Lilla Fridolf-serierna i tidningen Bildjournalen och Rune Mobergs tecknade par blev snabbt en favorit bland svenskarna som under den här tiden vallfärdade till tidningskioskerna. Fridolfs taffliga försök att ta sig undan hustruns dominans fick läsarna att vika sig av skratt. Från och med 1995 är Lilla Fridolf en så kallad repris-tidning.

Fantomen

Den trikåklädde Fantomen uppkom som seriefigur för första gången i USA i slutet av 30-talet och är den första superhjälten när det kommer till serietidningar. Fantomen som bor i det påhittade landet Bengali bekämpar brott, ett jobb han ärvt från sin far och har så gjort sedan långt tillbaka. I Sverige har Fantomen publicerats och getts ut sedan 50-talet och pågår än idag.