Är du en av de som drömmer om att bläddra i din alldeles egna tryckta bok? Kanske är det en bok med fotografier från din senaste resa eller en receptbok med traditionella familjerecept? Det behöver faktiskt inte alls vara så dyrt eller komplicerat att trycka en egen bok, vare sig det handlar om att trycka upp något för eget intresse eller för allmänheten. Idag kan man hitta bra och billiga lösningar som levererar kvalitetstryckta böcker.

330px-Urval_av_de_bocker_som_har_vunnit_Nordiska_radets_litteraturpris_under_de_50_ar_som_priset_funnits_(3)

De nya digitala teknologierna med allt från elektroniska publiceringar till tryckmaskiner som klarar de mesta typer av format, färger och innehåll ger oss alla samma möjligheter att få våra alster tryckta till en helt rimlig kostnad. Att trycka sin egen bok istället för att ihärdigt vänta svar från förlag eller utgivare är ett utmärkt alternativ för den som vill ha sin egen bok i flera exemplar på kort tid utan för många komplicerade inslag och fördröjande processer. Låt säga att du har skrivit en liten novell som du gärna skulle vilja trycka upp i en lite mindre upplaga med förhoppningen om en framtida förlagspublicering. Då kan du med fördel börja med att trycka upp din egen bok på egen hand istället för att låta någon annan mellanpart göra jobbet.

Studenter använder sig bland annat mycket av den här tjänsten för att skapa snygga och egentryckta böcker av sina avhandlingar på universiteten. För visst känns det extra speciellt att ha en proffsigt tryckt bok med sig när man presenterar ett arbete eller produkt?

På nätet kan du söka dig fram för att hitta ett företag som hjälper dig att trycka din egen bok. writing an essay Ofta hjälper dessa även till med omslag och design. Flera företag erbjuder omslagsmallar där man kan testa sig fram för att hitta det man tycker passar bäst. Har du en egen design färdig kan även den appliceras på boken som ska tryckas.